Motorbanden

Goede motorbanden zijn erg belangrijk ze vormen het enige contact tussen de motor en het wegdek, het is dus van groot belang dat u de banden regelmatig controleert zodat eventuele schade tijdig ontdekt wordt.
Ook is het belangrijk regelmatig de bandenspanning en de profieldiepte (die moet minimaal 1mm zijn) te controleren. Een juiste bandenspanning is bijzonder belangrijk; is die te hoog, dan heeft u weliswaar weinig rolweerstand en een laag brandstofverbruik, maar ook minder grip. Is deze te laag, dan zijn rolweerstand en verbruik uiteraard groter, maar kan de band ook uit de velg lopen…en dat is uiteraard niet de bedoeling. U vindt de juiste bandenspanning in de specificaties van uw motor, maar houdt u er rekening mee dat de juiste spanning van een heleboel zaken afhangt namelijk: de temperatuur buiten, uw rijstijl, op wat voor terrein u rijdt, en of u al dan niet te zwaar beladen bent.

Profijtbanden levert banden voor alle types wegmotoren en crossmotoren.
Nagenoeg alle merken en types worden door ons geleverd en ook voor de montage kunt u uiteraard bij ons terecht. Tevens leveren wij de belangrijkste onderdelen zoals olie, filters, bougies, ketting en tandwielen.

PRIJZEN